Vacatures plaatsen

Dit platform is bedoeld voor stages en werkervaringsplekken in de culturele en creatieve sector.

Om een vacature te kunnen plaatsen moet de organisatie eerst een account aanmaken. Als het account is aangemaakt kan de instelling binnen de eigen omgeving (meerdere) vacatures plaatsen.

Een vacature plaats je door op de knop: ‘nieuwe vacature’ te klikken. De vacaturetekst kan in het formulier ingevuld worden. Daarna klik je op ‘voorbeeld’ en kan gecontroleerd worden of de tekst compleet is. Als dat het geval is klik je op ‘verzenden’. Je ontvangt daarvan een melding via e-mail. De eerstvolgende werkdag staat de vacature online wordt de vacature verspreid via de stage-alert, maar ook via Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram. De vacature blijft online tot de dag na de sluitingsdatum.

Een uitgebreide handleiding voor het plaatsen vind je in je dashboard zodra je ingelogd bent.

Account aanmaken
Ik heb al een account
De Regeling Stage Cultuur Inclusief wordt binnenkort gepubliceerd. Instellingen kunnen al een account aanmaken en vacatures plaatsen.

Sollicitaties

Stage Cultuur Inclusief verzamelt alle sollicitaties naar een bepaalde vacature. Wij maken een voorselectie van de CV’s, sollicitatievideo’s en motivaties en houden de sollicitanten op de hoogte van alle stappen in het sollicitatieproces. De voorselectie wordt gemaakt op basis van de functie-eisen en overige mogelijke overeenkomsten tussen het gewenste profiel en de sollicitanten. Een belangrijk aandachtspunt is het aspect van diversiteit en inclusie in de brede zin zoals in de Code Diversiteit & Inclusie en de Regeling Stage Cultuur Inclusief is omschreven.