Het doel van het platform is het vergroten van de stagemogelijkheden voor studenten en werkervaringsplekken voor net afgestudeerden in de cultuursector, met bijzondere aandacht voor diversiteit en inclusie.

Zowel gesubsidieerde als niet-gesubsidieerde cultuurinstellingen, commerciële en onafhankelijke producenten kunnen via het platform een beroep doen op de regeling die erin voorziet dat organisaties per ingevulde stage/werkervaringsplek met een duur van gemiddeld vier maanden, een tegemoetkoming in de kosten krijgen van maximaal € 1000,- per plek.

Om gebruik te kunnen maken van dit platform en de bijbehorende regeling, moet een instelling zich eerst registreren. Indien uw inschrijving compleet is, kunt u vacatures plaatsen op het platform die vervolgens zo breed mogelijk worden verspreid. Er is daarvoor contact opgenomen met een breed scala aan opleidingen (MBO, HBO en WO) en studenten en alumniverenigingen. Ook kunnen belangstellenden zich aanmelden voor de stage-alert. Die ontvangen dan automatisch een melding van nieuwe vacatures.

Inloggen