Erkend Leerbedrijf

Stage Cultuur Inclusief wil studenten en starters bij een veilige stage- of startersplek bieden. Een goede en veilige werkplek, waar de stagiairs en starters onder goede (gekwalificeerde) begeleiding ervaring opdoen met het werk en de werkprocessen binnen de organisatie. Daarom vragen we culturele instellingen bij de aanmelding van vacatures of zij een erkend leerbedrijf zijn. Dit is niet altijd verplicht.

Erkenning aanvragen

MBO
Voor mbo-studenten is het verplicht om het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Die erkenning wordt verleend door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) waarin het mbo en bedrijfsleven samenwerken om studenten in het beroepsonderwijs de beste praktijkopleiding te geven.

Wil je graag een mbo-student als stagiair en ben je nog geen erkend leerbedrijf? Via de SBB is dat snel te regelen (mits je aan de voorwaarden voldoet). De procedure duurt gemiddeld 10 dagen en is geheel kosteloos.

SBB Voorwaarden stageplek
SBB erkenning aanvragen

HBO/WO
Voor HBO- en WO-stageplekken is een erkenning niet verplicht. Erkenning is mogelijk via de stichting Erkenningen Leerbedrijven Hoger Onderwijs (ELBHO). De waarde van de erkenning is dat een onafhankelijke partij de kwaliteit van een stageplek beoordeeld. Binnen dit platform worden stage-ervaringen uitgewisseld zodat een onderwijsinstelling op de hoogte is van de ervaringen bij een stagebedrijf. Erkenning via deze stichting is niet kosteloos.

Organisaties die een erkenning willen aanvragen kunnen terecht de ELHBO via deze link.

ELBHO erkenning aanvragen

Inclusieve stageplek

  • open communicatie

  • betrokken stagebegeleider

  • vertrouwenspersoon

  • overleg studiebegeleider

  • vaste overlegmomenten

  • Zo nodig aanpassing werkplek