“Ik heb een hele fijne stage gehad bij Circus Andersom. Ik kreeg veel vrijheid, verantwoordelijkheid en heb kunnen werken aan mijn ontwerpskills. Bij Circus is iedereen heel open en is niets te gek. Dit vond ik erg inspirerend en hoop ik mee te nemen in de toekomst.” – Fenna, Stagiair bij Circus Andersom via Stage Cultuur Inclusief

Op zoek naar interessante stages voor uw studenten? Op Stage Cultuur Inclusief staan veel boeiende stages die (op korte termijn) van start kunnen gaan.

Culturele en creatieve instellingen melden stages aan die voldoen aan de wettelijke eisen. Studenten kunnen eenvoudig reageren waarna wij persoonlijk contact opnemen met de stagiair. We kijken goed of het past en dragen de persoon vervolgens voor.

Het gaat om stageplekken voor jongeren uit het mbo, hbo en wo die in het kader van hun opleiding of net afgeronde studie op zoek zijn naar een beroepsoriënterende, beroepsvoorbereidende -of onderzoeksstage van rond de 20 weken in de culturele en creatieve sector.

Het Ministerie van Onderwijs ondersteunt het platform Stage Cultuur Inclusief dat door de Rijkscultuurfondsen in het leven is geroepen. Hoofddoel is de stage- en werkervaringsplekken divers en inclusief in te vullen. Centraal staan het stimuleren van gelijke kansen, het tegengaan van stagediscriminatie en te zorgen voor meer representatie op de werkvloer.
Terug naar Nieuws