“We kijken terug op zeer waardevolle stagetrajecten en een fijne samenwerking met Stage Cultuur Inclusief. Sollicitanten die zich bij ons melden vonden Stage Cultuur Inclusief en vice versa. Stage Cultuur Inclusief heeft ons bijgestaan in de werving en selectie en maakte het voor ons mogelijk een betere vergoeding te bieden.” aldus The Grey Space In the Middle in Den Haag

The Grey Space In The Middle in Den Haag is een van de organisaties die met succes enkele stagiairs heeft geworven via Stage Cultuur Inclusief.
Stage Cultuur Inclusief is opgericht om stage- en werkervaringsplekken divers en inclusief in te vullen. Culturele instellingen (gesubsidieerde en niet-gesubsidieerd) kunnen hun mbo, hbo en wo stages aanmelden op de website. Na een geslaagde match kunnen culturele instellingen een bijdrage aanvragen van € 1000,- als tegemoetkoming in de kosten van de stagevergoeding. Deze regeling loopt nog tot november 2023. Het platform is een initiatief van de Rijkscultuurfondsen.

  • Stages in de culturele en creatieve sector
  • Stimuleren van divers talent
  • Persoonlijke bemiddeling
  • Financiële bijdrage voor de instelling bij geslaagde match

Vacature plaatsen? Maak HIER een account aan.

Het stage- en startersplatform Stage Cultuur Inclusief is mogelijk gemaakt door Het Nederlands Letterenfonds, Mondriaan Fonds, Nederlands Filmfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Podiumkunsten.

Terug naar Nieuws