Leer wat nodig is om MBO-studenten binnen te halen op stage- en startersplekken. Zij vormen immers het personeel van de toekomst!

Op 18 september geeft SCI om 14.00 uur in TivoliVredenburg een workshop over hoe we vraag en aanbod (MBO)stages bij elkaar kunnen brengen in de culturele sector

MBO’ers zijn jaarlijks op zoek naar interessante stages binnen de poppodia en festivals. Samen met hun opleiding gaan studenten op zoek naar plekken en mogelijkheden, waarmee ze de vereiste studiepunten kunnen binnenhalen. Dat is niet altijd makkelijk terwijl de podia en festivals vaak zitten te springen om extra handen en instroom van nieuw talent.
Tijdens dit panelgesprek gaan we in op hoe we vraag en aanbod van stagiairs en stages binnen deze sector beter bij elkaar kunnen brengen. We gaan in gesprek met studenten, experts uit het onderwijs en culturele instellingen over hun ervaring en de mogelijkheden om stages in te vullen. Tevens wordt toegelicht hoe het landelijke platform Stage Cultuur Inclusief zorgt voor persoonlijke stagebemiddeling en hoe culturele instellingen een bijdrage kunnen aanvragen om de stagevergoeding te kunnen bekostigen.

Voor informatie en opgeven voor de workshop: klik hier

 

 

 

Terug naar Nieuws